1ος διαγωνισμός εικαστικών fantasy arts

 

Διάρκεια Διαγωνισμού

15 Φεβρουαρίου έως 1 Νοεμβρίου 2020


Φιλοξενώντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην διοργάνωση του 2020 τον Ted Nasmith (εικονογράφος των έργων του J.R.R Tolkien, G.R.R Martin κ.α και διεθνούς φήμης ζωγράφος του φανταστικού) δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την διενέργεια ενός διαγωνισμού ζωγραφικής fantasy art! Μην χάσετε την ευκαιρία να δείξετε το ταλέντο σας, να αξιολογηθείτε από τους καταξιωμένους κριτές μας, να δείτε το έργο σας δημοσιευμένο στο ημερολόγιο του Fantasmagoria (2021) και να βραβευτείτε απ΄τον ίδιο τον Ted Nasmith σε μια λαμπερή τελετή απονομής, η οποία θα αναδείξει το νικητήριο έργο, το οποίο και θα αποτελέσει την αφίσα του Fantasmagoria 2021, φέροντας βέβαια το όνομα και την υπογραφή του δημιουργού του! Επιπλέον, ο δημιουργός του νικητήριου έργου, θα έχει την δυνατότητα μίας δωρεάν έκθεσης των έργων του (2021), σε συνεννόηση με την διοργάνωση!

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


 • Προκειμένου ο διαγωνισμός να είναι αδιάβλητος, στο έγγραφο που θα αποσταλεί θα πρέπει να εμφανίζεται μόνο το έργο και ο τίτλος του έργου, ώστε τα έργα να αποστέλονται ανώνυμα στην κριτική επιτροπή. Τα λοιπά στοιχεία θα πρέπει να αποσταλούν σε δεύτερο έγγραφο Word ή Open Office.
 • Τα έργα θα πρέπει να συνοδεύονται από σύντομο βιογραφικό του διαγωνιζόμενου δημιουργού, το οποίο θα περιλαμβάνει και τα στοιχεία επικοινωνίας του δημιουργού (τηλέφωνο, διεύθυνση, μειλ).
 • Κάθε συμμετέχοντας μπορεί να πάρει μέρος στον διαγωνισμό με ένα (1) και μόνο έργο.
 • Δεν υπάρχουν περιορισμοί με ηλικιακά κριτήρια των συμμετεχόντων. Ωστόσο, οι συμμετοχές ανηλίκων γίνονται δεκτές μόνο με δήλωση αποδοχής των όρων και στοιχεία επικοινωνίας των γονέων/γονέα ή των προσώπων που ασκούν την επιμέλεια του ανηλίκου.
 • Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτά αποκλειστικά έργα φιλοτεχνημένα στο χέρι, εικαστικά δισδιάστατα, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στην τεχνοτροπία ή τα υλικά που θα χρησιμοποηθούν. Φωτογραφίες, digital, έργα που έχουν δημιουργηθεί εν όλω ή εν μέρει με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή ή άλλων μέσων, θα αποκλείονται ως μη έγκυρα.
 • Δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς το θέμα του έργου, αρκεί να συγκαταλέγεται ευδιάκριτα στην κατηγορία Fantasy.
 • Προκειμένου να διασφαλιστεί η σύνδεση του έργου με τον δημιουργό που συμμετέχει στον διαγωνισμό, η αποτύπωση του έργου συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από μία φωτογραφία στην οποία θα απεικονίζεται το έργο με τον συμμετέχοντα δημιουργό του. Η συγκεκριμένη φωτογραφία, θα συμπεριληφθεί στο δεύτερο έγγραφο (με το βιογραφικό) και δεν θα αποσταλεί στην κριτική επιτροπή για ευνόητους λόγους.
 • Σε κάθε περίπτωση, οι διαγωνιζόμενοι αναλαμβάνουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την πατρότητα του έργου.
 • Οι διαγωνιζόμενοι εκχωρούν με τη συμμετοχή τους στους διοργανωτές, το δικαίωμα (όχι αποκλειστικής) χρήσης του έργου τους, προβολής, εκτύπωσης και διανομής ως μέρος του έντυπου υλικού της διοργάνωσης.
 • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον διαγωνισμό και την τελετή βράβευσης, εάν κριθεί αναγκαίο για λόγους ανωτέρας βίας.
 • Οι διαγωνιζόμενοι με την αποστολή των έργων τους αποδέχονται πως δεν θα λάβουν οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση του ημερολογίου που θα περιλαμβάνει τα δώδεκα (12) διακριθέντα έργα, καθώς η διοργάνωση είναι μη κερδοσκοπική-φιλανθρωπική. Καθένας ωστόσο από τους δημιουργούς των δώδεκα (12) διακριθέντων έργων, δικαιούται δωρεάν ένα (1) ημερολόγιο.
 • Η συμμετοχή συνεπάγεται αυτόματα πλήρη αποδοχή των παραπάνω όρων καθώς και των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από την ορισθείσα επιτροπή.

 

 

*  Όπως είναι κατανοητό, μη τήρηση των παραπάνω όρων, συνεπάγεται αυτόματο αποκλεισμό της συμμετοχής από τον διαγωνισμό εικαστικών του φεστιβάλ

** Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να απευθυνθείτε στην συντονιστική ομάδα του διαγωνισμού στο fantasmagoriafest@gmail.com και στο τηλέφωνο 6972099629 (υπεύθυνος Δημήτρης Κολοβός)

Pin It on Pinterest

Share This