στηρίζουμε το "Καταφύγιο Γυναίκας"!

έμπρακτη κοινωνική προσφορά

Το 1ο Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria (1-2 Απριλίου, Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης) έχει έντονο κοινωνικό χαρακτήρα και στηρίζει έμπρακτα ομάδες που χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Για το λόγο αυτό, όλα τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν στο Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών Θεσσαλονίκης «Καταφύγιο Γυναίκας», ως ένα ελάχιστο «ευχαριστώ» στο έργο όλων των εθελοντών του κέντρου που παλεύουν καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια για την ισότητα των δύο φύλων και την καταπολέμηση οποιασδήποτε μορφής έμφυλης βίας.

 

Το «Καταφύγιο Γυναίκας» αποτελείται από μια ομάδα εθελοντών  με όραμα και ανθρωπιστικό ενδιαφέρον για την καταπολέμηση κάθε μορφής έμφυλης βίας. Η ομάδα απαρτίζεται από νέους ανθρώπους που συνεργάζονται καθημερινά και υπεύθυνα για τη στήριξη γυναικών που υφίστανται ή έχουν υποστεί στο παρελθόν κακοποίηση, στηριζόμενοι στις αρχές του ανθρωπισμού, της ανιδιοτελούς προσφοράς, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Σκοπός του «Καταφυγίου Γυναίκας» είναι να συμβάλλει ενεργά στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κακοποίησης των γυναικών και να συντελέσει στην προώθηση της ισότητας των δύο φύλων και στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας και της κοινωνικής ανισότητας. Για την επίτευξη του σκοπού του, το Καταφύγιο Γυναίκας παρέχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης σε γυναίκες που έχουν υποστεί στο παρελθόν ή υφίστανται στο παρόν οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης. Ταυτόχρονα εστιάζει στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και το φαινόμενο κακοποίησης των γυναικών γενικότερα μέσα από την οργάνωση ποικίλων κοινωνικών δράσεων και τη διεξαγωγή προγραμμάτων ενημέρωσης σε σχολεία, συλλόγους και λοιπούς φορείς.

Υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες του Καταφυγίου Γυναίκας παρέχονται δωρεάν και απευθύνονται σε γυναίκες άνω των 18 ετών, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκεύματος,  κοινωνικοοικονομικής κατάστασης, και σεξουαλικού προσανατολισμού. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι οι ακόλουθες:

  • Ψυχοκοινωνική στήριξη (μία ή περισσότερες συναντήσεις με κοινωνικό λειτουργό)
  • Νομική συμβουλευτική (συνάντηση με δικηγόρο για πληροφόρηση και ενημέρωση σχετικά με τις πρώτες κινήσεις, το θεσμικό πλαίσιο και τα δικαιώματα της εκάστοτε κακοποιημένης γυναίκας)
  • Ψυχολογική υποστήριξη (16 συναντήσεις με ψυχολόγο)
  • Ομάδες υποστήριξης γυναικών με την εμπειρία της κακοποίησης

Καταφύγιο Γυναίκας
Εγνατία 38, Θεσσαλονίκη
Τ. 2310551041

w: www.katafygiogynaikas.org
e: info@katafygiogynaikas.org

Pin It on Pinterest

Share This