στηρίζουμε το "Ράφι της Αγάπης"!

έμπρακτη κοινωνική προσφορά

 

Το Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria έχει έντονο κοινωνικό χαρακτήρα και στηρίζει έμπρακτα ομάδες που χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Για το λόγο αυτό, το 2ο Fantasmagoria (21-22 Απριλίου 2018) υποστηρίζει το «Ράφι της Αγάπης» και τους σκοπούς του, καθώς και τη δημιουργία των βιβλιοθηκών μέσα στο πλαίσιο των σχεδίων του.

 

Mη Κερδοσκοπικός Σύλλογος – Το Ράφι της Αγάπης
για την φιλαναγνωσία και τη διάδοση της θεραπευτικής ανάγνωσης

Σκοπός του συλλόγου είναι η δημιουργία δανειστικών βιβλιοθηκών που θα φέρουν την επωνυμία «ΤΟ ΡΑΦΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» σε φορείς ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα, στους οποίους είτε φιλοξενούνται άτομα με χρόνιες παθήσεις, είτε λαμβάνουν ιατρική ή άλλου είδους υποστήριξη τα συγκεκριμένα άτομα από τους εν λόγω φορείς.

Συμπληρωματικά ο σύλλογος δύναται να δημιουργεί τις εν λόγω βιβλιοθήκες και σε εστίες ή ιδρύματα που μεριμνούν για την φροντίδα, αποκατάσταση ή υποστήριξη των παραπάνω αναφερόμενων ατόμων, προωθώντας με τις δράσεις του την αξία της θεραπευτικής ανάγνωσης.

Για την πραγματοποίηση των σκοπών του ο Σύλλογος συνεργάζεται με αντίστοιχους η παρόμοιους φορείς όπου εδρεύει ή και πανελλαδικά. Χρησιμοποιεί δε κάθε πρόσφορο μέσο για την επίτευξη των στόχων του.

Ενδεικτικές δράσεις που έχουν ολοκληρωθεί:
– Τον Οκτώβριο του 2016, «Το Ράφι της Αγάπης» ίδρυσε την πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη στο Σύλλογο Οικογενειών Ψυχικής Υγείας (Σ.ΟΨ.Υ.) στην Θεσσαλονίκη, συγκεντρώνοντας 120 τίτλους βιβλίων.
– Τον Οκτώβριο του 2017, «Το Ράφι της Αγάπης» εγκαινίασε την 2η δανειστική βιβλιοθήκη στον Ξενώνα Καρκινοπαθών Πυλαίας, παρατήματος Αντικαρκινικής Εταιρείας Μακεδονίας- Θράκης στην Θεσσαλονίκη, συγκεντρώνοντας πάνω από 220 τίτλους βιβλίων.

Pin It on Pinterest

Share This