για το 2020 στηρίζουμε το σύλλογο "Λάμψη"!

έμπρακτη κοινωνική προσφορά

Το Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria έχει έντονο κοινωνικό χαρακτήρα και στηρίζει έμπρακτα ομάδες που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Στο Fantasmagoria 2020 συνεχίζουμε τη φιλανθρωπική μας δράση για την ευαισθητοποίηση του κοινού προς ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με την έμπρακτη στήριξη του «Λάμψη (Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος)«.

Στο παρελθόν, το Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria έχει στηρίξει το «Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών Καταφύγιο Γυναίκας» (2017), το «Ράφι της Αγάπης» (2018) και το «Nina Service Dogs» (2019).

Ο φιλανθρωπικός σκοπός του 4ου Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria είναι ο σύλλογος
«Λάμψη» (Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος).

Ο Σύλλογος Λάμψη ιδρύθηκε το 1987 από γονείς που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από νεοπλασματική ασθένεια και βασίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών του, καθώς και στην υποστήριξη ευαισθητοποιημένων πολιτών και φορέων.

Στόχοι της «ΛΑΜΨΗΣ» είναι η εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής ιατρικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας των παιδιών που νοσούν, η στήριξη των οικογενειών τους αλλά και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.

Στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν 2 παιδοογκολογικά – αιματολογικά τμήματα στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ & ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. Και τα δύο τμήματα έχουν ανακατασκευαστεί πλήρως, με φορέα υλοποίησης τη ‘ΛΑΜΨΗ’ και έχουν μετατραπεί σε υπερσύγχρονες μονάδες υψηλών προδιαγραφών, που εξασφαλίζουν τις κατάλληλες συνθήκες νοσηλείας για τη θεραπεία των μικρών ασθενών.

Ο επόμενος στόχος της «Λάμψης» είναι η κατασκευή ενός χώρου φιλοξενίας όλων αυτών των παιδιών και των γονιών τους που έρχονται από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης και αναγκάζονται να διαμένουν σε ξενοδοχεία για όλη τη διάρκεια της θεραπείας.

Όλες οι προσπάθειες μας απορρέουν μέσα από τη σκληρή δοκιμασία την οποία βιώσαμε ως γονείς πλάι στα παιδιά μας. Μια δοκιμασία που θέλουμε να’ ναι λιγότερο οδυνηρή για τους επόμενους γονείς και τα επόμενα παιδιά που δυστυχώς πρόκειται να «φιλοξενηθούν» στις νέες παιδοογκολογικές μονάδες.

Pin It on Pinterest

Share This