Φαντασία 2020 | Η Κατάρα

διαγωνισμός διηγήματος φανταστικής λογοτεχνίας 

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων! (6 Μαρτίου 2020)

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για την έκδοση του τόμου που προέκυψε μετά τη διενέργεια του Διαγωνισμού «Φαντασία 2020 | Κατάρα – διαγωνισμός διηγήματος φανταστικής λογοτεχνίας»! Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στα πλαίσια του διήμερου φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria 2020 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (12 – 13 Απριλίου 2020).

Μέχρι τότε ανακοινώνουμε τους διακριθέντες συγγραφείς, τα διηγήματα των οποίων περιλαμβάνονται στην επικείμενη έκδοσή μας. Η λίστα με τα διακριθέντα διηγήματα – συγγραφείς που εμφανίζεται παρακάτω είναι με αλφαβητική σειρά (βάση ονόματος).

 

 

 1. Βάβαλος Παναγιώτης-Ο Αόρατος Τιμωρός
 2. Γαβρή Δανάη – Το Κυπαρίσσι
 3. Γεωργίου Χριστόφορος – Η Κόρη Του Ξυλοκόπου
 4. Δεληγιαννίδης Αρης – ‘Μια Μαϊμού’
 5. ΔρουκόπουλοςΜπάμπης – Οικογενειακή Κατάρα
 6. Καθάρειος Βασίλης – Καρακόντασι
 7. Καλλιώρα Φωτεινή – Η οργή του Ραφαήλ
 8. Κανάρη Παρασκευή – Η κατάρα του Μίδα
 9. Κανέτης Νίκος – Βουλιάζοντας στη Φρίκη
 10. ΚουρκούληΝέλλη -Σατιήλ, ο άγγελος της σιωπής
 11. Κυριλλίδης Βασίλης-Η κυρία Κυπαρίση
 12. Λαζαρίδης Ιωάννης – Η Κατάρα του ΦιοντόρΝεστέροφ
 13. Λιάκου Καλλιόπη – Αγέννητος
 14. Μαντά Ματίνα – Η Οργή της Σειρήνας
 15. Μαρμελούδης Στυλιανός-Πορφυρή Κληρονομιά
 16. Μαυρογεώργης Ισίδωρος – Περιστέρι, όπως Άλμπατρος
 17. Μαυρομμάτη Σωτηρία – Noxaeterna
 18. Μικρουλάκη Ελένη – Η Σπηλιά
 19. Παλαβούζης Μανώλης – Το δέντρο στην άκρη του δάσους
 20. Πράνταλου Βάνα- Ο άνθρωπος εντός του
 21. Ρήγα Φλωρεντία – Το κάτοπτρο του κόσμου
 22. Σπανογιώργου Άννα – Αγγελικό
 23. Σταθοπούλου Αναστασία – Η νύφη σαν θα γεννηθεί, της πεθεράς θα μοιάσει
 24. Τερζή Άντζελα – Ο Τυχερός Λαχνός
 25. Τηνιακός Γιώργος – Δαιμόνων Βρώσις
 26. Τοτονίδης Γιάννης – Το Χάρισμα
 27. Τουλή Άρτεμις – Ιγνάτιος και Βερόνικα
 28. Τσαλιαγκός Πέτρος – Η Κατάρα της Αερικιάς
 29. Τσούρα Ζωή – Ωρολόγιο
 30. Χαρδαλιάς Αστέριος – Διάχυση
Λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό!

Διάρκεια
Ως ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η 30ή Δεκεμβρίου 2019.

Αποστολή διηγημάτων

 • Οι συγγραφείς μπορούν να αποστείλουν το έργο τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση fantasmagoriafest@gmail.com.
 • Οι αποστολές των διηγημάτων πρέπει πάντα να γίνονται με την ένδειξη “Για τον Διαγωνισμό Διηγήματος – Φαντασία 2020” και να συμβαδίζουν πλήρως με τους όρους συμμετοχής που ακολουθούν.
Βραβεία Διαγωνισμού

1ο βραβείο: Έκδοση βιβλίου στην ελληνική γλώσσα από τις Εκδόσεις iWrite.
2ο βραβείο: Υποτροφία έκδοσης αξίας 400 ευρώ από τις εκδόσεις iWrite για την κυκλοφορία του έργου τους στην ελληνική γλώσσα από τον εκδοτικό οίκο.
3ο βραβείο: Υποτροφία έκδοσης αξίας 300 ευρώ από τις εκδόσεις iWrite για την κυκλοφορία του έργου τους στην ελληνική γλώσσα από τον εκδοτικό οίκο.
4ο με 6ο βραβείο: Υποτροφία έκδοσης αξίας 200 ευρώ από τις εκδόσεις iWrite για την κυκλοφορία του έργου τους στην ελληνική γλώσσα από τον εκδοτικό οίκο.

Όσα διηγήματα ξεχωρίσουν στον διαγωνισμό θα συμπεριληφθούν σε μία συλλεκτική έκδοση βιβλίου που θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις iWrite. Το βιβλίο και τα ονόματα των διακριθέντων θα παρουσιαστούν επίσημα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, σε ειδική βιβλιοπαρουσίαση.

Όλοι οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, ανεξαρτήτως βράβευσης ή όχι, θα έχουν τη δυνατότητα face-to-face συνάντησης με εξειδικευμένο σύμβουλο έκδοσης του Οίκου μας, ώστε να ενημερωθούν για όλες τις δυνατότητες κυκλοφορίας του έργου τους.

Όροι συμμετοχής
 • Τα διηγήματα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.
 • Η αποστολή αυτών πρέπει να γίνει αποκλειστικά στο fantasmagoriafest@gmail.com
 • Τα διηγήματα θα πρέπει να συνοδεύονται από βιογραφικό του διαγωνιζομένου. Επιπλέον, απαραίτητη είναι η αποστολή στοιχείων επικοινωνίας από τον συγγραφέα (τηλέφωνο, διεύθυνση email κ.λπ.).
 • Τα διηγήματα θα πρέπει να έχουν έκταση μεταξύ 1.500 και 2.500 λέξεων και να αποσταλούν σε μορφή Word (doc, docx) ή Open Office (odt). Επειδή θα παραδοθούν ανώνυμαστην κριτική επιτροπή, στο έγγραφο θα πρέπει να εμφανίζεται μόνο το διήγημα και ο τίτλος του διηγήματος. Τα λοιπά στοιχεία θα πρέπει να αποσταλούν σε δεύτερο έγγραφο Word ή Open Office.
 • Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο με ένα διήγημα.
 • Οι διαγωνιζόμενοι αναλαμβάνουν την ευθύνη σχετικά με την πατρότητα του διηγήματός τους.
 • Οι διαγωνιζόμενοι με την αποστολή του έργου τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό, αναγνωρίζουν το δικαίωμα του εκδοτικού οίκου να ορίσει την κριτική επιτροπή που θεωρεί κατάλληλη και σέβονται τις αποφάσεις της, οι οποίες είναι οριστικές και αμετάκλητες και θα δημοσιευτούν στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ και των εκδόσεων iWrite.
 • Οι διαγωνιζόμενοι εκχωρούν στους διοργανωτές, στην περίπτωση που επιλεγούν από την κριτική επιτροπή για τη συμμετοχή τους στη συλλογική έκδοση, το δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματος τους σε βιβλίο που θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις iWrite.
 • Οι συμμετοχές ανηλίκων γίνονται δεκτές, θα πρέπει όμως να δηλωθεί στο βιογραφικό του συμμετέχοντα με την αποστολή του διηγήματος.
 • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον διαγωνισμό, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
 • Οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στην έκδοση με διηγήματά τους αποδέχονται πως δεν θα λάβουν οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση της συλλογικής έκδοσης του έργου, ούτε δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου. Απεναντίας, το 10% των κερδών από τις πωλήσεις της συλλογικής έκδοσης θα σταλεί ως βιβλία σε επιλεγμένες βιβλιοθήκες και πολιτιστικά κέντρα/ συλλόγους της Ελλάδας.
 • Η συμμετοχή αυτόματα σημαίνει την πλήρη αποδοχή των παραπάνω όρων, καθώς και των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από την ορισθείσα κριτική επιτροπή.
 • Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να απευθυνθείτε στη συντονιστική ομάδα του διαγωνισμού (fantasmagoriafest@gmail.com) ή να επικοινωνήσετε με τις Εκδόσεις iWrite (info@iwrite.gr| 2311 27 28 03 | 21 10 12 6900)

Με εκτίμηση στη συγγραφική σας προσπάθεια,
Συντονιστική ομάδα φεστιβάλ & δημιουργική ομάδα iWrite.gr

Website: www.iWrite.gr
Email: info@iWrite.gr
Τηλέφωνο: 2311 27 28 03 (Θεσσαλονίκη) και 21 10 12 6900 (Αθήνα)
Διεύθυνση: Φιλίππου 49, Κέντρο (Θεσσαλονίκη) και Κωλέττη 15 & Εμ. Μπενάκη, Εξάρχεια (Αθήνα)

Προσκαλούμε όλους τους συγγραφείς, ανεξαρτήτως ηλικίας, να μας στείλουν ένα διήγημα φανταστικής λογοτεχνίας(έκτασης 1.500 με 2.500 λέξεις) με κεντρικό θέμα «Κατάρα».

Δείτε τα βιβλία
των προηγούμενων
διαγωνισμών

Pin It on Pinterest

Share This