οργανωτική ομάδα

η ισχύς εν τη ενώσει

οργανωτική επιτροπή

Η Σαββίνα Κοτσερίδου είναι δικηγόρος, νομική σύμβουλος και διοικητικό στέλεχος εμπορικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού. Απόφοιτος του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Ιmaginarium, συγγραφέας στη συλλογή διηγημάτων «Ιστορίες του Άλλοτε» των εκδόσεων iWrite και δύο βιβλίων υπό έκδοση. Μέλος του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Το Ράφι της Αγάπης», που έχει ως στόχο την δημιουργία βιβλιοθηκών σε χώρους φιλοξενίας ασθενών με χρόνια νοσήματα. Εθελόντρια και φίλη του Φεστιβάλ Fantasmagoria, από την ίδρυσή του.

Ο Ηλίας Τσιάρας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σήμερα κατοικεί στη Νάουσα μαζί με την οικογένειά του. Είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή. Αρθρογραφεί στο nyctophilia.gr και τους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών. Παράλληλα εργάζεται ως μεταφραστής comics για τον εκδοτικό οίκο Anubis, ενώ πρόσφατα έγινε και μέλος της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Κόμικς. Ασχολείται με τη λογοτεχνία του Φανταστικού και τα επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων για περισσότερο από είκοσι χρόνια. Διηγήματά του συμπεριλαμβάνονται σε πολυάριθμες ανθολογίες.

Ο Δημήτρης Κολοβός ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου και γεννήθηκε. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και συνεχίζει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο αντικείμενο της Ιστορικής και Βαλκανικής Γλωσσολογίας. Διατελεί αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Φίλων Τόλκιν και εκπρόσωπος του βόρειου παραρτήματός του. Έχει διοργανώσει 2 ημερίδες με θέμα τον Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν στη Θεσσαλονίκη και έχει εκπροσωπήσει τον σύλλογο σε εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει γράψει αρκετά άρθρα σχετικά με τη φανταστική λογοτεχνία και κυρίως το σύμπαν του Τόλκιν. Παράλληλα, αρθρογραφεί στη Hellenic News of America και έχει εργαστεί κατά καιρούς ως συντάκτης σε sites για e-sports.

Ο Χρήστος Κεσκίνης γεννήθηκε, σπούδασε και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, 11 αιώνες μετά την εποχή που θα ήθελε. Από μικρός έγραφε ιστορίες και στίχους. Μελετά τους μύθους και τις παραδόσεις για να τις χρησιμοποιήσει μέσα στις ιστορίες του. Έργα του: “Bifrost-The Path of Warriors” (2016), “Beer-o Quest” (2018). Συμμετοχή σε ανθολογίες: «Οι θρύλοι του Σύμπαντος V», «Η πτώση των Θεών», «Το ξύπνημα», «Το έπος της φαντασίας» και «Ζυθολογοτεχνία». Δημοσιεύει ιστορίες και αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες. Διατελεί ενεργό μέλος των Συλλόγων: Φίλων Heavy Metal και Λογοτεχνίας του Φανταστικού Excalibur Thessaloniki και Φίλων Tolkien Ελλάδος The Prancing Pony.

Ο Χρήστος Κούτσιανος, γεννήθηκε στην Καστοριά το 1988 και κατάγεται από το Τριγωνικό Κοζάνης. Από το 2007 υπηρετεί στις τάξεις του Στρατού Ξηράς. Πολύ πριν από αυτό όμως, φανταστική λογοτεχνία, αποτελούσε για αυτόν, μία μαγική πύλη προς άλλους κόσμους. Δηλώνει φανατικός αναγνώστης της επικής φαντασίας και χαρτογράφος φανταστικών κόσμων. Αγαπημένοι του συγγραφείς οι J.R.R.Tolkien, R.E.Feist, R.A.Salvatore, R.Jordan. Είναι λάτρης της περιπέτειας, του αρέσουν τα r.p.g. pen and paper, η ορειβασία,η ιππασία η μεσαιωνική σπαθασκία και η παραδοσιακή τοξοβολία. Πρόσφατα άρχισε να ανακαλύπτει την δημιουργική χαρά της συγγραφής. Διατελεί ενεργό μέλος του Συλλόγου Φίλων Tolkien Ελλάδος The Prancing Pony από το 2015. Τα τελευταία χρόνια διαμένει στην Θεσσαλονίκη με την σύντροφό του.

Ο Δημήτρης Καλογιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η επαφή του με τον κόσμο του φανταστικού έγινε σε εφηβική ηλικία μέσω των βιβλίων του Καθηγητή J.R.R. Tolkien. Από εκεί μεγάλωσε η περιέργεια του να ανακαλύψει σε βάθος την λογοτεχνία του φανταστικού καθώς και να γνωρίσει τους μύθους των αρχαίων πολιτισμών. Έκτοτε αποτελεί μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Φίλων Τόλκιν ˂˂ The Prancing Pony˃˃ και έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει σε ημερίδες με θέμα το έργο του καθηγητή. Πέρσι η αγάπη του για το φανταστικό τον οδήγησε στο φεστιβάλ Fantasmagoria ως εθελοντή.

Ο Βαλάντης Ναγκολούδης είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ από το 2010 δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο του πολιτισμού και της έκφρασης. Είναι συνιδρυτής των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή, καθώς και διευθυντής έκδοσης στη σειρά «Αληθινές Ιστορίες» των Εκδόσεων Πηγή. Από το 2010 στηρίζει έμπρακτα τον χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα, μέσω των εκδόσεων iWrite και Πηγή.

εμπνευστές φεστιβάλ

Ευαγγελία Παπανίκου, Eυλαμπία Τσιρέλη, Γιώργος Δάμτσιος, Μάριος Δημητριάδης, Νικόλαος Κουμαρτζής, Βαλάντης Ναγκολούδης

Pin It on Pinterest

Share This