οργανωτική ομάδα για το 2019

η ισχύς εν τη ενώσει

 

οργανωτική επιτροπή

Η Ευαγγελία Παπανίκου έχει σπουδάσει Διεύθυνση Πληροφορικών Συστημάτων και είναι διοικητικό στέλεχος εταιρείας πληροφορικής. Στο συγγραφικό της έργο έχει ως πηγή έμπνευσης την ελληνική μυθολογία και την αρχαία ελληνική γραμματεία. Το πρώτο της βιβλίο «Η Ωραιοτάτη και οι Εννέα Μούσες» (Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή) βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό λογοτεχνίας της International Art Society & Academy. Ποιήματα και διηγήματά της διακρίθηκαν και δημοσιεύθηκαν σε διάφορες συλλογές. Ζει στην απροσδιόριστη περιοχή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.
// Συντονισμός Φεστιβάλ, Πρόγραμμα Φεστιβάλ, Παιδικό τμήμα

Η Σαββίνα Κοτσερίδου είναι δικηγόρος, νομική σύμβουλος και διοικητικό στέλεχος εμπορικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού. Απόφοιτος του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Ιmaginarium, συγγραφέας στη συλλογή διηγημάτων “Ιστορίες του Άλλοτε” των εκδόσεων iWrite και δύο βιβλίων υπό έκδοση. Μέλος του μη κερδοσκοπικού σωματείου “Το Ράφι της Αγάπης”, που έχει ως στόχο την δημιουργία βιβλιοθηκών σε χώρους φιλοξενίας ασθενών με χρόνια νοσήματα. Εθελόντρια και φίλη του Φεστιβάλ Fantasmagoria, από την ίδρυσή του.
// Δημόσιες Σχέσεις, Χορηγοί, Παιδικό Τμήμα

Ο Ηλίας Τσιάρας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σήμερα κατοικεί στη Νάουσα μαζί με την οικογένειά του. Είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή. Αρθρογραφεί στο nyctophilia.gr και τους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών. Παράλληλα εργάζεται ως μεταφραστής comics για τον εκδοτικό οίκο Anubis, ενώ πρόσφατα έγινε και μέλος της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Κόμικς. Ασχολείται με τη λογοτεχνία του Φανταστικού και τα επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων για περισσότερο από είκοσι χρόνια. Διηγήματά του συμπεριλαμβάνονται σε πολυάριθμες ανθολογίες.
// Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Ο Δημήτρης Κολοβός ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου και γεννήθηκε. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και συνεχίζει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο αντικείμενο της Ιστορικής και Βαλκανικής Γλωσσολογίας. Διατελεί αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Φίλων Τόλκιν και εκπρόσωπος του βόρειου παραρτήματός του. Έχει διοργανώσει 2 ημερίδες με θέμα τον Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν στη Θεσσαλονίκη και έχει εκπροσωπήσει τον σύλλογο σε εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει γράψει αρκετά άρθρα σχετικά με τη φανταστική λογοτεχνία και κυρίως το σύμπαν του Τόλκιν. Παράλληλα, αρθρογραφεί στη Hellenic News of America και έχει εργαστεί κατά καιρούς ως συντάκτης σε sites για e-sports.
// Εκθέτες, Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Ο Χρήστος Κεσκίνης γεννήθηκε, σπούδασε και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, 11 αιώνες μετά την εποχή που θα ήθελε. Από μικρός έγραφε ιστορίες και στίχους. Μελετά τους μύθους και τις παραδόσεις για να τις χρησιμοποιήσει μέσα στις ιστορίες του. Έργα του: “Bifrost-The Path of Warriors” (2016), “Beer-o Quest” (2018). Συμμετοχή σε ανθολογίες: «Οι θρύλοι του Σύμπαντος V», «Η πτώση των Θεών», «Το ξύπνημα», «Το έπος της φαντασίας» και «Ζυθολογοτεχνία». Δημοσιεύει ιστορίες και αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες. Διατελεί ενεργό μέλος των Συλλόγων: Φίλων Heavy Metal και Λογοτεχνίας του Φανταστικού Excalibur Thessaloniki και Φίλων Tolkien Ελλάδος The Prancing Pony.
// Εκθέτες, Social Media

Ο Κωνσταντίνος Ζαφείρκος είναι απόφοιτος του τμήματος «Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας», ενώ σήμερα παρακολουθεί το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού». Από το 2014 μέχρι σήμερα μετράει 5 βραβεία στη συγγραφή διηγημάτων, με δύο πρώτες θέσεις στην κατηγορία Διήγημα Επιστημονικής Φαντασίας, για τα βραβεία λογοτεχνίας «Larry Niven» 2014 και 2015. Tο 2017 κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό διηγήματος που διεξήχθη στα πλαίσια του Fantasmagoria 2017. Ακόμα 6 διηγήματά του έχουν κυκλοφορήσει σε διάφορες ανθολογίες, ενώ έχει συμμετάσχει στη συλλογική συγγραφή του μυθιστορήματος, «Τα χρονικά της καταραμένης γης: Η πτώση της ανθρωπότητας».
// Gamer’s Corner

Η Άρτεμη Ματιάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τα φοιτητικά της χρόνια ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο, το ερασιτεχνικό θέατρο και τον εθελοντισμό και τη στελέχωση κατασκηνώσεων. Διετέλεσε αρχηγός των εθελοντών του Fantasmagoria από την πρώτη χρονιά. Η πρώτη επαφή της με τη φαντασία ήταν όταν διάβασε Harry Potter. Πλέον ζει και εργάζεται στην Αθήνα αλλά ποτέ δεν αφήνει πίσω της τα πράγματα και τους ανθρώπους που αγαπά. Περιμένει το γράμμα της για το Ηogwarts ακόμα.
// Οργάνωση Εθελοντών

Ο Νικόλαος Κουμαρτζής είναι συνιδρυτής του ομίλου Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, του Πολυχώρου SEIKILO και του διεθνούς niche brand Luthieros Music Instruments. Με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στις εκδόσεις και το product design, καθώς και διδακτορικό τίτλο στο τμήμα Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., είναι συγγραφέας έξι προσωπικών βιβλίων, οκτώ συλλογικών εκδόσεων, ενώ εν έτη 2017 διοργάνωσε το 60o Παγκόσμιο Συνέδριο του Parapsychological Association στην Αθήνα.
// Art Director

Ο Βαλάντης Ναγκολούδης είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ από το 2010 δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο του πολιτισμού και της έκφρασης. Είναι συνιδρυτής των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή και του Πολυχώρου SEIKILO, καθώς και διευθυντής έκδοσης στη σειρά “Αληθινές Ιστορίες” των Εκδόσεων Πηγή. Από το 2010 στηρίζει έμπρακτα τον χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα, μέσω των εκδόσεων iWrite και Πηγή.
// Τεχνική Διεύθυνση

εμπνευστές φεστιβάλ

Ευαγγελία Παπανίκου

Eυλαμπία Τσιρέλη

Γιώργος Δάμτσιος

Μάριος Δημητριάδης

Νικόλαος Κουμαρτζής

Βαλάντης Ναγκολούδης

Pin It on Pinterest

Share This