Κωνσταντίνος Ζαφείρκος

η ισχύς εν τη ενώσει

Game Master

Ο Κωνσταντίνος Ζαφείρκος γεννήθηκε το 1990 στη Νάουσα. Είναι απόφοιτος του τμήματος «Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας», του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ σήμερα παρακολουθεί το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού», στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του animecast.gr. Δηλώνει λάτρης των video games, των επιτραπέζιων παιχνιδιών ρόλων, των ιαπωνικών manga και φυσικά της λογοτεχνίας.

Κάποια από τα διηγήματα και τις νουβελέτες του έχουν βραβευτεί στα βραβεία λογοτεχνίας του φανταστικού Larry Niven από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές:
– Το 2014 κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Διήγημα Επιστημονικής Φαντασίας».
– Το 2015 κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Διήγημα Επιστημονικής Φαντασίας» και την τρίτη θέση στην κατηγορία «Νουβελέτα Φαντασίας».
– Το 2016 κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Νουβελέτα Επιστημονικής Φαντασίας».

Επίσης, συμμετείχε στις λογοτεχνικές ανθολογίες του φανταστικού, «Θεοί του Ατμού 2» και «Το Ξύπνημα», καθώς και στη συλλογική συγγραφή του μυθιστορήματος «Τα χρονικά της καταραμένης γης: Η πτώση της ανθρωπότητας», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

Τέλος, το 2017 κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος φανταστικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις iWrite, με θέμα το «Αδιέξοδο», στα πλαίσια του φεστιβάλ Fantasmagoria 2017, με το διήγημα «Επανάληψη».

Pin It on Pinterest

Share This