το 1ο Φεστιβάλ Φαντασίας στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

κάθε χρόνο, δεκάδες events για μεγάλους & μιικρούς!

ένα φεστιβάλ με κοινωνικό πρόσωπο

Κάθε χρόνο, όλα τα κέρδη του φεστιβάλ δίνονται για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Το 2017 εστιάσαμε στον αγώνα υπέρ της ισότητας των φύλων.

το 1ο φεστιβάλ ολοκληρώθηκε (1-2 Απριλίου 2017)

έως την επόμενη φορά, το Fantasmagoria στηρίζει και συμμετέχει κατά τη διάρκεια του χρόνου σε συγγενικά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα

Το «Fantasmagoria – 1o Φεστιβάλ Φαντασίας στη Θεσσαλονίκη» στηρίζει το

4ο Διεθνές Φεστιβάλ “Νύχτες Τρόμου”

Horror ant Film Festival “Fright Nights”

4-10 Μαΐου στην Αθήνα (ΙΝΤΕΑΛ & ΟΣΚΑΡ) 11-17 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη (Βακούρα) * Καθώς και σε Λάρισα, Ρόδο, Ηράκλειο και Αλεξανδρούπολη!

Ένα από τα δημοφιλέστερα κινηματογραφικά είδη βρήκε επιτέλους τη στέγη που του αξίζει, για πρώτη φορά σε έξι πόλεις της Ελλάδας! Για 4η συνεχή χρονιά, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου, Horrorant Film Festival – ‘ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ’ ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στους φίλους του τρόμου και όχι μόνο, ανανεωμένο και έτοιμο για ταξίδια σε όλη την Ελλάδα, με τέσσερις ακόμα πόλεις, την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, τη Ρόδο και το Ηράκλειο, να προστίθενται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ανοίγοντας τα τείχη τους, έτοιμες να το υποδεχτούν. Οι Νύχτες Τρόμου αποτελούν το πρώτο και μεγαλύτερο φεστιβάλ ταινιών τρόμου στην Ελλάδα, και ένα από τα πιο ανερχόμενα της Ευρώπης, έχοντας ήδη τραβήξει τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας. Κάθε χρόνο δίνει την ευκαιρία στους χιλιάδες των θεατών του να παρακολουθήσουν genre ταινίες απ’ όλες τις γωνιές του κόσμου, πολλές από τις οποίες σε πρώτη πανελλήνια ή και παγκόσμια προβολή! Έτσι και φέτος, το 4ο φεστιβάλ Νύχτες Τρόμου, έχει ετοιμάσει για εσάς ένα πρόγραμμα με πάνω από 40 διεθνείς και Ελληνικές παραγωγές, καθώς και 20 νέες παραγωγές μικρού μήκους.

Το Φεστιβάλ Φανταστικού Fantasmagoria σας προσκαλεί σε δύο μοναδικά events στα πλαίσια του 4ου Horrorant Κινηματογραφικού Φεστιβάλ «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ» την Κυριακή 14 Μαΐου στο ΣΙΝΕ ΒΑΚΟΥΡΑ στη Θεσσαλονίκη με πολύ τρόμο και πολλές εκπλήξεις!

Στις 16:00 ο συγγραφέας, μανιώδης συλλέκτης και αναγνώστης της λογοτεχνίας τρόμου Βασίλης Γιαννάκης θα έρθει για να μας μιλήσει για τη λογοτεχνία τρόμου στον κινηματογράφο, τον τρόπο που αυτές οι δύο τέχνες έχουν συνδυαστεί και κατά πόσο έχουν αλληλοεπηρεαστεί.

Αμέσως μετά, στις 17:00, η συγγραφέας, ποιήτρια και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria, Ευαγγελία Παπανίκου στην ομιλία της «Ελληνική Μυθολογία – Νέμεσις & Τίσις» θα κάνει μια αναφορά στα φοβερά τέρατα, στα απεχθή εγκλήματα και τους σκοτεινούς συμβολισμούς όπως συναντώνται στην ελληνική μυθολογία και στην Αρχαιοελληνική Γραμματεία.

«Το Φεστιβάλ Φανταστικού Fantasmagoria αποτελεί έναν πυρήνα έκφρασης όπου όλοι μπορούν να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τη λειτουργία της Φαντασίας στην τέχνη και κατ’ επέκταση στην κοινωνία, με επίκεντρο τη Λογοτεχνία του Φανταστικού.»

γίνε μέρος της μεγάλης γιορτής της φαντασίας

Έχεις απορίες; Θέλεις να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου; Θέλεις να μας προτείνεις ιδέες; Οποιοσδήποτε και να είναι ο λόγος, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας!

μεγάλοι χορηγοί

χορηγοί επικοινωνίας & υποστηρικτές

Pin It on Pinterest

Share This