δεκάδες events για μεγάλους & μιικρούς!

ένα φεστιβάλ με κοινωνικό πρόσωπο

Όλα τα κέρδη του φεστιβάλ (από χορηγίες, εκθέτες κ.λπ.) θα δοθούν για τον αγώνα υπέρ της ισότητας των φύλων, καθώς και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναίκων.

μάθε περισσότερα...

μέσα στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

| από την κεντρική είσοδο | όλα τα events θα πραγματοποιηθούν
στο φουαγιέ και την αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης

«Το Φεστιβάλ Φανταστικού Fantasmagoria αποτελεί έναν πυρήνα έκφρασης όπου όλοι μπορούν να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τη λειτουργία της Φαντασίας στην τέχνη και κατ’ επέκταση στην κοινωνία, με επίκεντρο τη Λογοτεχνία του Φανταστικού.»

αίθουσες - σκηνές εκδηλώσεων

events - ομιλίες - παρουσιάσεις - συναυλίες

δημιουργοί - συγγραφείς - καλλιτέχνες

φανταστικοί εκθέτες!

Fantasmagoria 2017 countdown

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Εδώ και χρόνια, αντίστοιχα φεστιβάλ του εξωτερικού προβάλλουν τους καλλιτέχνες τους και προάγουν τη δημιουργική έκφραση της φαντασίας, που πλέον, ειδικά στη λογοτεχνία, έχει διαμορφώσει το δικό της ξεχωριστό είδος. Η Λογοτεχνία του Φανταστικού αποτελεί -κυρίως από τα τέλη του 19ου αιώνα και έπειτα- ένα δυνατό ξεχωριστό είδος λογοτεχνίας με σπουδαίους εκφραστές και σταδιακά αυξανόμενη απήχηση στο παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό. Τα τελευταία χρόνια η λογοτεχνία του φανταστικού ανθεί και στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας πληθώρα νέων συγγραφέων που έχουν να επιδείξουν αξιόλογο έργο. Άλλες μορφές έκφρασης της συγκεκριμένης τάσης είναι τα RPG (Role Playing Games), το κόμικ, η ζωγραφική κ.ά.

Οι εκδηλώσεις και δράσεις του Φεστιβάλ Φανταστικού, προάγουν τη λογοτεχνία, τη φιλαναγνωσία και κάθε μορφή τέχνης που έχει πυρήνα της τη δημιουργική φαντασία του δημιουργού, ως μια προσπάθεια απόδρασης από τη δύσκολη καθημερινότητα ή ενίσχυσης του πνεύματος στην υλιστική εποχή που διανύουμε.

[Διαβάστε περισσότερα]

Μετά από μία σειρά διαγωνισμών διηγήματος σε Ελλάδα και Κύπρο, η δημιουργική ομάδα του iWrite δέχθηκε την πρόταση της συντονιστικής ομάδας του «Fantasmagoria 2017 – 1ο Φεστιβάλ Φαντασίας στη Θεσσαλονίκη» και από κοινού προκηρύσσουν διαγωνισμό διηγήματος!

Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους συγγραφείς, ανεξαρτήτως ηλικίας, να μας στείλουν ένα διήγημα φανταστικής λογοτεχνίας (έκτασης 1.500 με 2.500 λέξεις) με κεντρική ιδέα το «αδιέξοδο»… μία λέξη αμείλικτα σκληρή που φανερώνει ότι η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει έχει ξεφύγει από τα χέρια μας, ότι η τελική της έκβαση θα είναι οδυνηρή· ή μήπως όχι;

[Διαβάστε περισσότερα]

γίνε μέρος της μεγάλης γιορτής της φαντασίας

Έχεις απορίες; Θέλεις να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου; Θέλεις να μας προτείνεις ιδέες;
Οποιοσδήποτε και να είναι ο λόγος, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας!

επικοινώνησε σήμερα

μεγάλοι χορηγοί

χορηγοί επικοινωνίας & υποστηρικτές

Pin It on Pinterest

Share This